Regnbågen

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Vi på Regnbågen har en barngrupp på 20 barn i åldrarna 1-6 år. Varje vecka har vi aktiviteter förmiddagar Tisdag till Torsdag. Eftersom förskolan ligger nära ett skogsområde så går vi regelbundet till skogen. Vi jämför naturens skiftningar, årstider, hur många färger kan vi hitta i augusti resp. december osv.

 barn

Något som är ett av våra mål är att barnen ska få chans till mycket läsning. Därför läser vi ofta och mycket. Vi börjar även läsa på andra språk, så som arabisk litteratur.

                                                barn

Vi arbetar också utifrån teman. Tillexempel kroppen, genus, färger, djur etc. Det vi fokuserat hela hösten på och likaså kommer arbeta vidare med under våren är vattentema. Vi experimenterar med is, ånga och flytande vatten. Arbetar med att förstå de olika formerna av vatten. Vi testar flyta/sjunka.  Vi målar på is som sedan får smälta. Vi andas ut ånga på en spegel och diskuterar vad som egentligen händer. Osv.

barn

Den fria leken tycker vi är viktig, barnen får därför varje dag chans till att använda sin fantasi och leka fritt med varandra, ute som inne.