Våra mål

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Mål i Grön flagg Hällberga förskola

Tema: Närmiljö

 

Mål 1

Barnen ska leka och trivas i naturen.
För att uppnå målet ska vi tillsammans med barnen bygga en hinderbana ute i naturen. Vi ska uppmuntra till att använda naturens material till bygg och konstruktionslekar. Vi ska gå till skogen regelbundet tillsammans med barnen där vi har planerad aktivitet eller fri lek.

Mål 2

Väcka barnens nyfikenhet för djur och växter.
För att uppnå målet ska vi göra ett eget memory med barnen på djur och växter i vår närmiljö. Vi ska leta spår i skogen när vi besöker den samt att vi vill få barnen intresserade av växter och djur med hjälp av diskussioner, böcker och luppar när vi är i skogen.

Mål 3

Att väcka barnens intressen förårstidsväxlingar.
Vi kommer att göra en naturruta där barnen regelbundet kan följa upp vadsom händer samt att barnen får göra egna dokumentationer kring detta.

Mål 4

Få barnen medvetna om varför man inte ska lämna kvar skräp i naturen.
Vi deltar i skräpplockardagar. Vi berättar sagor för barnen om vad som händer med djur och natur om man skräpar ner samt att vi gräver ner olika material på en bestämd plats där vi sedan kan se vad som hänt med skräpet.

Mål 5

Hitta vilse kurs med våra 4-5 åringar.
Anordna hitta vilse kurs för våra 4-5 åringar för att dom ska känna sig trygga i skogen samt att barnen får göraegna dokumentationer om sina upplevelser och tankar.


Övriga insatser för en mer hållbar förskola

Vi inhandlar miljömärkta och ekologiska produkter. Vi dubbelkopierar och vi tänker på att spara på ström och vatten genom att släcka lampor och stänga av vattenkranarna ordentligt. Vi har friskvårdsledare på våran förskola som inspirerar personalen att röra sig mer.

Hur synliggör vi vårat arbete

Vi har satt upp diplom och dokumentationer på förskolan för att vi fått grön flagg. Vi planerade och genomförde en grön flagg fest med olika aktiviteter. På våran hemsida kan barn och föräldrar se och läsa om vårat grön flagg arbete.