Myran

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Tillbaka

Vi arbetar utifrån förskolans läroplan och den lokala verksamhetsplanen och strävar efter att vår verksamhet skall vara rolig och lärorik. Trivsel och trygghet är det viktigast i vår verksamhet, vi lägger stort fokus på att skapa trygghet hos barnen och deras vårdnadshavare.  Vi vill att barnen ska känna trygghet och tilltro till sin egen förmåga.
Vi lägger stor vikt vid lärandet i våra vardagliga rutiner och i leken. Vår utmaning är att väcka barns nyfikenhet samt lusten till att lära under lekens olika former. Lärande ska präglas av glädje.
Vår verksamhet genomsyras av språk, matematik, naturvetenskap, teknik, skapande, sång, dans, musik och med vårt värdegrunds arbete med regler, rutiner, inflytande, empati, socialt samspel och mycket mera.

Vi strävar efter att alla barn är ute minst en gång om dagen. Barnen upplever och utforskar sin närmiljö. Vårt underbara läge med närheten till skogen, grönområde, fotbollsplaner, olika lekparker mm.

Vi har just nu tema Skogen. Vårt skogsrum är under uppbyggnad. Vi har vår lilla plats i skogen som vi följer under olika årstider. Vi använder oss av en APP från UR som heter tripp, trapp träd.  En gång i veckan är barnen delade i tre grupper utifrån ålder och mognad bla tiger, bamse och fjärilsgrupp

 Myran Myran

                                                                                                                                   

Allt började med en flanosaga om Bockarna Bruse. Som blev bordssaga, utvecklades till  en lek som sen blev teater med barnen själva.

     Myran