Meny och kök

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Välkommen till köket på Djurgårdens förskola.

Vi som jobbar här heter Senja Elo, Kristina "Tina" Lundström och Kirsti Jansson.

                       Johan Källgren          Johan Källgren          Johan Källgren

Varje dag serverar vi barnen god och näringsrik frukost, lunch och mellanmål som är tillagad av fina råvaror av hög kvalité. Köket serverar 2 st förskolor med alla måltider Djurgården 1 som har 6 avdelningar och Djurgården 2 som har 3 st hemvister sammanlagt blir det ca 220 barn och 50 personal som serveras dagligen.

Du kan se menyn i din mobiltelefon om du har en smartphone. Sök efter "Skolmaten" i respektive App-butik.
Menyn kan även hittas på webbsidan www.dinskolmat.se/meny Vi i personalen har stor kunskap och lång erfarenhet av måltidsproduktion, specialkoster och allergier av olika slag. Klicka för att få information om specialkostEskilstuna kommuns riktlinjer för Mat och Måltider, ät S.M.A.R.T. och om vår organisation.

Eskilstuna kommun har varit KRAV-certifierade sedan 2015. Det betyder att:

  • vi tar ansvar och gör genomtänkta beslut utifrån behov och miljöpåverkan
  • vi inte serverar rödlistade fiskar och skaldjur
  • vi ser över våra behov av råvaror samt disk/städprodukter i köken
  • vi har god kunskap om ekologisk produktion och KRAV

Vi jobbar med råvaror av hög kvalité och under 2015 har vi KRAV-certifierat alla offentliga kök i Eskilstuna kommun. Klicka här för att få information om KRAV.

Barnen är ofta nyfikna och är välkomna in i våra kök för att se hur det går till att laga mat, baka eller till exempel se hur en grönsakskyl ser ut. Det väcker lust att prova nya rätter och smaker.
Med rätt förutsättningar och kunskap skapar vi en lärorik miljö och utmanar barnen med smaker, former och dofter. Följ oss gärna via Skolmåltider i Eskilstuna – för att löpande ta del av verksamheten i våra olika kök.

Johan Källgren