Ekorrboets arbetssätt och aktiviteter

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Vi arbetar med en medveten småbarnspedagogik som innebär att barnen får lära sig att klara av sin egen vardag. Barnen får träna på att klä på och av sig, ta mat själva och duka av, klättra upp och ner från skötbordet, ta fram sina ”sovsaker” själva och gå till sina madrasser för att sova. När vi äter mat använder vi porslin och bestick anpassat för små barn.

I vår dagliga verksamhet ingår att prata med och framför allt lyssna på barnen som en av våra profiler. Så ofta som möjligt och efter barnens behov så delar vi upp gruppen i två eller flera små grupper, t.ex. vid ut och in gång, för att måla, skapa och vid andra aktiviteter. Vi försöker vara ute så mycket som möjligt, vårat mål är att alla barn ska få vara ute varje dag. Det är nära till skogen dit vi lätt kan ta både långa och korta utflykter. 

En av våra grundpelare är att försöka ge barnen trygghet, lugn och ro och att det får ta tid.

Vi har ett medvetet miljötänk i det vi gör. Vi har bland annat börjat byta ut plast mot mer naturliga materiel. Vid inköp till avdelningen försöker vi i den mån det är möjligt att göra bra miljöval.

Avdelningen