Om Förskole(kn)appen och personuppgiftslagen

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Personuppgifter


Hur behandlas mina personuppgifter?
När du använder våra e-tjänster sparas de uppgifter du lämnar, exempelvis dina personuppgifter. Personuppgifter är all slags information som kan knytas till dig, till exempel ditt telefonnummer. Personuppgifterna behandlas enligt personuppgiftslagen och behövs bland annat för att vi ska kunna säkerställa att du är du och ta hand om dina ärenden. Enligt offentlighetsprincipen blir dina inlämnade uppgifter allmän handling. Om någon begär att få se en allmän handling är vi som myndighet skyldig att lämna ut den, efter att vi gjort en sekretessprövning. Komplett information enligt personuppgiftslagen.

Information till vårdnadshavare, barn och elever angående barn- och utbildningsförvaltningens hantering av personuppgifter.


Säkerhet


Är det säkert att använda e-tjänsterna?

Ja, kommunens IT-avdelning har bedömt att det är säkert att använda kommunens e-tjänster. Alla e-tjänster som kräver e-legitimation krypterar information du fyller i och detsamma gäller flera av de andra e-tjänsterna. Kontakta den förvaltning e-tjänsten berör om du vill veta mer.
 

Är det säkert att använda e-legitimation?

Ja, kommunens IT-avdelning har bedömt att de e-legitimationer som du kan använda på vår webbplats är tillräckligt säkra. Samma bedömning har de som utfärdar legitimationen gjort, liksom andra kommuner, Skatteverket och andra myndigheter som använder samma lösning för e-legitimation som vi.
 

Tekniska krav


Vilken webbläsare behöver jag för att jag ska kunna använda e-tjänsterna?

 För att kunna använda e-tjänsterna på bästa sätt behöver du någon av följande tre webbläsare:

  • Chrome
  • Firefox
  • Internet Explorer

Vilket program behöver jag ha på min dator för att kunna ladda hem och läsa blanketterna?
För att kunna ladda hem och läsa våra blanketter behöver du ett tilläggsprogram på din dator. Programmet heter Adobe Reader och gör så att du kan läsa pdf-filer. Du kan installera programmet via Adobes webbplats.

Vad krävs av min dator för att jag ska kunna använda e-legitimation?
De tekniska kraven varierar beroende på vem som är utgivaren av din e-legitimation, läs mer på respektive utgivares sida genom att klicka på deras namn här nedanför:

BankID (Danske Bank, Handelsbanken, Ikano Bank, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB, SkandiaBanken, Sparbanken Rekarne, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund och Swedbank).

Nordea

Skatteverket

Telia