Fiske

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

Fiske

Det är aldrig långt till bra fiske när du är i Eskilstuna.

Eskilstunaån sprider sitt glitter runt staden och gör det möjligt att fånga till exempel regnbågsöring trots att du är mitt i centrum. Fisket i Eskilstunaån lockar entusiaster i alla åldrar och lokala föreningar ordnar olika arrangemang kring å-fisket.

På kartan ser du var du får fiska gratis (ljusblått vatten), var fiskekort krävs (mörkblått vatten) och var fiske är förbjudet (rödmarkerat) i Eskilstunaån i centrala Eskilstuna:

Fiskekarta

Flaggorna på kartan visar var du kan köpa fiskekort. Symbolen med en fisk visar platser med bra möjligheter till fiske. Den handikappanpassade fiskeplatsen markeras med en rullstolssymbol. Du kan klicka på "Fiskekarta - Eskilstunaån" under "Mer information" så ser du kartan bättre.

För den som är mer intresserad av fisket i Eskilstuna så går det bra att kontakta Eskilstuna Sportfiskare och/eller Å-fiske.

Fiskeguiden
Fiskeguide

Nu finns guiden "Fiskar och fiske i Eskilstuna kommun" att ladda ner eller hämta på Turistbyrån, medborgarkontoren eller hos Å!fiske.

Guiden finns på svenska, engelska, sorani, arabiska och finska. Den innehåller information om var det är tillåtet att fiska, vilka lagar och regler som gäller, vilka fiskarter det finns med mera.
Läs mer och ladda ner Fiskeguiden 

Fiske i Sundbyholm

I Sundbyholm arrangeras det regelbundet pimpeltävlingar. Här finns gös, ål gädda med mera. Eftersom vattnet runt Sundbyholm är relativt grunt innehåller det mest småfisk och sportfiskare med båt söker sig hellre längre ut på Mälaren.