Eskilstuna kommun sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda Eskilstuna kommuns tjänster godkänner du detta.
Läs mer om cookies och personuppgifter

Jag förstår

Rekarnegymnasiet

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan

 Klicka på bild för önskad sida 

itsLearning Skola24 Info-TV

Här lever Rekarneandan

Den breda blandningen av program, både yrkes- och högskoleförberedande, formar Rekarnegymnasiet till en skola som andas kreativitet, glädje och gemenskap.

Vi är kända

för den goda stämningen och arbetsmiljön. I våra korridorer och mötesplatser stöter du på alla stilar och här är det okej att vara sig själv. Skolan är också Eskilstunas största skola med 1400 elever. Varje program har sin egen del av skolan med egna studiemiljöer. Vi kallar det den lilla skolan i den stora.

Vi är

också glada över vårt engagerade elevråd som verkligen för våra elevers talan och som har stort inflytande på vår skola.

Framgången

kallar vi den stora cafeteria och mötesplats som utgör kärnan på Rekarnegymnasiet. Hit bär alla vägar och här möts elever och personal från skolans bredd av yrkes- och högskoleförberedande program. Här är det okej att synas och ses och här hälsar alla på varandra - det är vad vi kallar Rekarneandan.

"Rekarnegymnasiet är en kreativ mötesplats. Hit kommer elever med glädje för att skaffa sig kunskap och beredskap för ett livslångt lärande." (Rekarnegymnasiets verksamhetside´)

Skolan

ligger naturskönt vid Kronskogens naturområde knappt en kilometer utanför Eskilstuna centrum. 

Rekarneelev vann novelltävling- USA resa i pris!

Odd Fellows utlyste en novelltävling om FN och dess verksamhet. Utvalda gymnasieskolor (10 st) i Sverige fick delta, däribland Rekarnegymnasie...
Läs mer

Skolan förnyat kvalitetscertifiering

Under hösten har Rekarnegymnasiet genomgått en omfattande granskning för att bli certifierade.
Läs mer

CSN-information

Här kan du läsa vad som gäller för att få studiestöd enligt nya skollagens regler.
Läs mer