Nattljus

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan


Illustration: Johanna Gilljam

Nattljus 21-23 oktober 2016 
 

Tack för en fin ljusfestival i Eskilstuna 21-23 oktober!

Nattljus arrangerades av Eskilstuna kommun i samarbete med Eskilstuna Innerstad och med stöd av sponsorer. I kulturprogrammet Kulturljus deltog en rad olika arrangörer och programmet samordnades av Kultur och fritidsförvaltningen.

Ett stort tack till våra sponsorer som möjligjort årets ljusfestival. Tack till Eskilstunasupporters genom Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö och K-Fast, Gränden Bistro & Taverna, Laserimage, Dizzy Duck productions, Elite Stadshotellet, Watt & Veke, ÅF Lighting och ECO Lightlink med underleverantörerna Fergin, Teaterteknik och Stockholm Lighting. Tack till Klara fastigheter som sponsrat ljusfestivalen med lokalproducerad solenergi. Tack till Hemköp Eskilstuna, McDonalds och Grekiska kolgrillsbaren. 

Tack till Royal Eskilstuna biograf och kulturhus, S:t Eskilskyrkan och DCarnegie.

Tack till alla andra inom och utom Eskilstuna kommun som hjälpt till och bidragit på olika sätt med tillgång till lokaler, material med mera.

Ett stort tack till alla medverkande i det fina festivalprogrammet. Tack till KTH Lighting Laboratory, Mälardalens högskola Informationsdesign - Rumslig gestaltning, Eskilstuna folkhögskola Recycle design och S:t Eskils gymnasium med medverkande programmen Arts & performance Musik-, Dans- och Bild- samt Hotell- och turism.

Tack till kreatörerna Carin Pleininger, Aleksandra Stratimirovic, Laserimage, ECO Lightlink, Utskottet, I Did It, T.S.M.P, Peter Bjärgö, Mattias Borgh, Sofia Blomquist, Sakhalin, Karin Lengstrand och Dj Walcott.

Ett särskilt tack till Eskilstuna konstmuseum och Ung fritid. Tack till alla medverkande inom Kultur och fritidsförvaltningen.

Det blev en riktigt fin invigning, fantastiska ljusinstallationer, kulturprogrammet Kulturljus med alla fina programpunkter blev välbesökt, och flera välbesökta guidade turer varje kväll. Läs gärna mer nu om årets ljusinstallationer, om du inte hann med det under festivalen.

#nattljuseskilstuna