Nattljus

Du kan prenumerera på uppdateringar på den här sidan


Illustration: Johanna Gilljam

Nattljus 21-23 oktober 2016 
 

Det här händer under årets ljusfestival i Eskilstuna

Invigning 
När: Fredag 21 oktober kl 18:00 
Var: Järntorget i Nyfors

Ljusinstallationer
Ljusinstallationerna är tända kl 18-24 varje kväll från fredag 21 oktober till söndag 23 oktober.

Guidade turer 
Flera guidade turer varje kväll under festivalen med utgångspunkt från Royal-biografen i Nyfors i samarbete med Hotell- och turismprogrammet på S:t Eskils gymnasium. Mer information i oktober.

Kulturljus 
Kulturprogram både dag och kväll från fredag 21 oktober till söndag 23 oktober. Det blir teater, musikfestival, dans, föredrag, historisk marknad med mera. Programmet finns i Evenemangsguiden Fullständigt program med tider och lokaler presenteras i september. Kulturljus samordnas av kultur- och fritidsförvaltningen.

Stadsforum 
När: Fredag 21 oktober kl 15-17 
Var: Royal-biografen vid Järntorget
Arrangeras i samarbete med KTH Lighting Laboratory, Mälardalens högskola Rumslig gestaltning och ÅF Lighting. Är du intresserad av stadsutveckling, arkitektur och design? Det blir ett intressant nätverkstillfälle med designstudenter, stadsplanerare och ljusdesigners. Här hittar du programmet för Stadsforum.

Nattljus arrangeras av Eskilstuna kommun i samarbete med Eskilstuna Innerstad och med stöd av sponsorer. Det blir en upplevelse för alla åldrar, både eskilstunabor och besökare utifrån.

Information in English. 

En festivalgata

Festivalen kommer i år att bjuda på en upplevelse av Eskilstuna med en huvudgata i fokus, från torg till torg, längs med en gata från Järntorget i stadsdelen Nyfors till centralt belägna Fristadstorget, stadens hjärta. Det knyter an till det pågående stadsbyggnadsarbetet med att överbrygga barriärer och bjuda in till liv i stadsrummet. Lätt att hitta och lätt att mötas längs festivalgatan Tegelbruksgatan/Gymnastikgatan. Karta över festivalområdet publiceras i oktober.

Läs mer

Läs mer om årets program här. 

Fullständigt program med alla programpunkter för Kulturljus kommer att finnas tillgängligt på denna webbplats i slutet av september.

Följ oss på facebook.com/nattljus för senaste nytt.

Varmt välkomna både eskilstunabor och besökare till årets ljusfestival i höst!

#nattljuseskilstuna 

Ljusfestivalen Nattljus gjorde succé i elva dagar 2014. Då gjorde staden en satsning på flera permanenta ljusdesignprojekt som kompletterat med tillfälliga ljusinstallationer visade ”En stad i omvandling” – från industristad till framtidsstad. 

Här hittar du programmet från 2014.

Ill
Illustration: Nils-Petter Ekwall